Dorn Therapie

Mensen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben horen vaak van de dokter: “Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven….”
Dat is fundamenteel onjuist! Een machine slijt, maar een levend organisme herstelt zich zo lang het leeft. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen. 
Door een verschil in beenlengte wordt het bekken aan een kant omhoog geduwd, waardoor de onderste rugwervels onder druk komen te staan en pijnklachten gaan geven. Ook uitstraling in het been en knieklachten zijn hier vaak het gevolg van. Daarnaast zien we ook pijnklachten en scheefstand in de wervels tussen de schouderbladen en beperking in het naar links en rechts kijken.
De Dorn Therapie is een behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier een scheefstand in bekken en wervelkolom wordt gecorrigeerd. Deze Therapie is ontwikkeld door dhr. Dieter Dorn. In tegenstelling tot “kraken” is de Dornmethode een milde therapie. Met de duimen zet ik op een voorzichtige manier de wervels terug op hun plek. Tegelijk maakt ik het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen. 
En na elke behandeling heb je ook nog een fijn en ontspannen gevoel! Vaak zijn er slechts 2 tot 3 behandelingen nodig..